Belijdenis-doen

Belijdenis doen = jouw “Ja”-woord geven aan God

“Ja, ik geloof” – woorden die door eeuwen kerk-zijn mensen hebben verbonden aan de boodschap van en de mensengemeenschap rondom Jezus Christus. En die woorden spreek je uit te midden van de gemeente om te laten zien en horen, dat je bewust verder wilt gaan met die boodschap: God is Liefde. Dat God ook met jou van doen heeft en jij met Hem. Ook kun je belijdenis-doen zien als een bevestiging van je doop die je ouders hebben gegeven. Mocht je nog niet gedoopt zijn en je wil “Ja” zeggen, dan kun je gedoopt worden.
Graag wil ik je de mogelijkheid bieden om samen met mij je “Ja”-woord voor te bereiden. Zoek je naar verdieping van je geloof en een goed gesprek dan nodig ik van harte uit. Ik verwacht dat we zo’n drie tot vijf bijeenkomsten zullen hebben van ruim een uur.
De keus is verder aan jou of na afloop van de ontmoetingen je “Ja”-woord geeft.

Als je “Ja” zegt, belijdenis doet, dan vraagt dat geen 100% zekerheid van jouw kant of een in steen gebeiteld geloof. In een wereld waar verbanden vloeibaar zijn, kan jouw Ja-woord helpen richting te kiezen en vertrouwen te houden dat God je nabij is.
Is “Ja” zeggen tot God alleen voor jonge mensen? Wat mij betreft niet. Als dominee heb ik mensen variërend van 17 tot 89 jaar “Ja” horen zeggen. En die 89jarige heb ik toen ook gedoopt. Zij ervoer zoveel vrijheid bij het voelen van het doopwater. Haar “Ja”-woord op de vraag “Geloof in God, geloof je in Jezus Christus, geloof je in de Heilige Geest?” was indrukwekkend om mee te maken. Je bent dus nooit te oud om je geloof te onderstrepen voor God

Heb je belangstelling, wil je meer weten zoek dan contact via de email of via Facebook.

ds Robert-Jan van Amstel

Reageer en praat mee

Pleisterplaats van Robert-Jan van Amstel

%d bloggers liken dit: