Kerstavonddienst 2015

Kerstflyer DmB 2015 (detail) PNG Men neme: de grote zaal van hét muziekpaleis van Amsterdam, het Concertgebouw. Daarbij een steengoede dirigent Martin Mans. Muzikale medewerking door koren, solisten en diverse musici. En organist Wim Magré aan het majestueuze Maarschalkerweerdorgel. Voeg dit alles bij elkaar met kerstliederen, massale samenzang, intieme momenten, gesproken en gezongen Woord en vooral veel Kerstmuziek en zie daar: de Kerstavonddienst komt tot leven.
Ook dit jaar kan Stichting Diensten met Belangstellenden een kerstavonddienst organiseren, groots en voor iedereen gratis toegankelijk. Inderdaad, gratis entree. Want we vinden het belangrijk dat we een feestje vieren zonder een prijskaartje. We herdenken met dankzegging en vreugde dat God mens werd in Jezus Christus. En zo op ooghoogte kwam met jou. Hij kreeg een gezicht in een baby. Niet in een paleis dicht bij het politieke vuur en de macht. Wel in een achterafplaatsje nabij Bethlehem, een onderkomen voor dieren. Een voederbak werd zijn wieg. Daar begint Gods Koninkrijk. Het licht uit de hemel krijgt adem. Het duister krijgt het nakijken. Wij krijgen een groot geschenk in handen.

Kom dit met ons meevieren!
Zelf ben ik de voorganger: ik spreek verbindende teksten, alsook een korte toespraak in twee delen om de betekenis van het kerstevangelie op een hedendaagse manier uit te leggen.
Thema van deze kerstavonddienst: “Welkom thuis”

Muzikale medewerking wordt verleend door:
Chr. Waddinxveens Mannenkoor DE GOUWESTEM
The Martin Mans Formation
Vocalgroup VOICE
Jacqueline Meijer, sopraan
Jan Scheper, bas-bariton
Jos Mans, gastsolist
Carina Bossenbroek, panfluit
Lydia van Mourik, fluit
Jantine Kalkman, trompet
Mark Brandwijk, vleugel
Wim Magré, orgel
Muzikale leiding: Martin Mans

We zijn blij dat deze mensen onze lofzang zullen begeleiden.

Praktische informatie
Omdat er altijd grote belangstelling is voor deze dienst in het Concertgebouw, worden er toegangskaarten uitgereikt voordat de deuren van de zaal opengaan. Dus hoe eerder aanwezig, hoe groter de kans dat je de zaal binnenkomt. Zonder toegangskaart kom je niet binnen. Verlaat de wachtrij niet nadat je een kaart hebt ontvangen, want er zijn geen vaste plaatsen. Kom je te laat, vol = vol.
De deuren van de Grote Zaal gaan om 19:30 uur open. Na spetterend orgelwerk door Wim Magré zal rond 19:45 uur de samenzang plaatsvinden. Om 20:00 uur heet ik iedereen hartelijk welkom.
Natuurlijk kun je tijdens de dienst Twitteren, Facebooken, Instagrammen en YouTuben: gebruik #dmbkerst om met de buitenwereld te delen wat je in de Grote Zaal meemaakt.
In het laatste deel van de feestelijke dienst vindt er een collecte plaats: toegang is en blijft gratis. Wel zijn er vaste kosten per stoel, ongeveer 10,50 euro, die door de Stichting betaald worden. Omdat DmB van giften en collecten leeft en o.a. mij als vaste kracht (predikant) betaalt, is de collecte tijdens de kerstavonddienst warm aanbevolen. Je kunt ook je gift overmaken op IBAN NL54 INGB 0004627500 t.n.v. Stichting Diensten met Belangstellenden o.v.v. Kerstavonddienst 2015.

For foreign visitors and tourists: ofcourse you are very welcome in this special service on Christmas Eve in the Concertgebouw, Amsterdam. But be aware: the complete service will be spoken and sung in the Dutch language.

Graag tot ziens en horens de 24e december in de Grote Zaal van het Concertgebouw,
mede namens het bestuur van Stichting Diensten met Belangstellenden,
ds. Robert-Jan van Amstel; update 30.11.2015

Dit bericht zal in de komende weken regelmatig worden ververst met geluidsfragmenten, videobeelden en informatie.

Alvast een voorproefje? In 2013 was Martin Mans er ook. Hier een opname via YouTube van die Kerstavonddienst. De opname is gemaakt met één camera. Het geluid is daarentegen ruim voldoende.

Kerstflyer DmB 2015 (A5 formaat) PNG
Poster Kerstavonddienst 2015 Gemaakt door de voorzitter van DmB, Marijn