Boerenmarkt 2015 Zunderdorp

Boerenmarkt 2015_00Wat een dag! Nog voel ik die sensatie van alle energie en gezelligheid van de Boerenmarkt die afgelopen zaterdag (27 juni 2015) is gehouden in Zunderdorp. Ik heb genoten van alles: de vele vrijwilligers die hun beste beentje hebben voorgezet. De tijd die is gestoken in de voorbereidingen van deze Boerenmarkt door zovele mensen en het plezier die ik bij hen en mijzelf heb ervaren, da’s niet in cijfers uit te drukken.
De eerste stappen om de markt te organiseren werden eerder dit jaar gezet door een commissie van mensen uit de kerk van Zunderdorp, de Stichting Diensten met Belangstellenden en uit HBOK, de Zunderdorper voetbalvereniging “Het Begon Op Klompen”.
Spullen van heinde en ver en natuurlijk uit het dorp zelf werden ingezameld op diverse locaties. Eén van de inzamelaars sprak zelfs over stapels dozen die ver boven de gemiddelde lengte van een mens uitkwamen. Op een gegeven moment was er geen doorkomen meer aan wat betreft de aangeleverde goederen. Het werd dus echt hoog tijd om de spullen te gaan verkopen.
Naast goede tweedehands spullen was er genoeg nieuwgoed. De inwendige mens kon zich te goed doen aan fruit, groenten, vlees, kaas en verse zuivel. Bloemen en planten werden geheel belangeloos verkocht ten behoeve van de Kerk in Zunderdorp, DmB en HBOK.  Zorgboerderij Ons Verlangen was aanwezig met dagverse etenswaren. Ook konden dieren geaaid en bekeken worden. Pony’s droegen op hun rug kleine en grotere kinderen. Oude tractoren stonden op een rij in de hoop de aandacht te krijgen. En zelfs het leren van voetballen Boerenmarkt 2015_01d.m.v. gratis voetballessen bij HBOK behoorde die dag tot de mogelijkheden. Helaas ontbrak mij de tijd om daadwerkelijk een balletje te trappen. Ik was vooral in de eigen pastorietuin te vinden. De organisatie van de Boerenmarkt vond het een goed idee om daar een theetuin te maken. En dat zag er afgelopen zaterdag fantastisch uit. De hele dag door was er volk. Lekkere koffie, thee en limonade werd geschonken. Het succesnummer in de theetuin was de zelfgebakken appeltaart, althans, gebakken door vrijwilligers 🙂 194 Appeltaarten à 4 flinke stukken, klik hier voor meer over de appeltaarten.

De oudste inwoner van Zunderdorp, mevr. H. Ubbels, geniet van de appeltaart
De oudste inwoner van Zunderdorp, mevr. H. Ubbels, geniet van de appeltaart

Een groot deel daarvan is opgepeuzeld in de Theetuin. Een bezoeker zei over de taart:

“Wat een toptaart! De lekkerste die ik ooit gegeten heb.
Complimenten voor de makers!”

De rest is aan het einde van de dag verkocht, tot aan de laatste kruimel.

Er hing een goede, ontspannen en gezellige sfeer tijdens de Boerenmarkt. Zo konden we veel mensen uit de regio Amsterdam begroeten die mede door het mooie weer naar Zunderdorp kwamen.
Er is ongelooflijk veel verkocht. Dat bleek wel aan het einde van de dag bij de bekendmaking van het eindbedrag na aftrek van diverse kosten: 36.672 euro. Dus even omgerekend: ruim 5200 euro per uur werd er verdiend (!). Zo is het vele werk dat voor en achter de schermen is verricht beloond met dit fantastische bedrag. Wauw!
En natuurlijk: dank voor God voor zijn Zegen.

Diverse fotografen als Erik Hijweege, Teun Klijn, Gerrit Daamen en Robert Gils hebben foto’s en video’s gemaakt voorafgaand aan en tijdens deze Boerenmarktdag Een aantal zet ik vast op mijn blog, zie hieronder in de galerij. En ik hoop in de komende tijd nog meer foto’s te kunnen plaatsen alsook een paar filmpjes.

Dus nu nog even nagenieten en alvast stiekem hopen op een volgende Boerenmarkt, ergens in 2018.

ds Robert-Jan van Amstel, 29 juni 2015

P.s. op de website van Omroep PIM is een reportage te lezen over de Boerenmarkt, klik hier.
Op www.boerenmarkt2015.nl is nog meer te zien.
Scroll verder naar beneden voor wat filmpjes op YouTube die ik gemaakt heb tijdens de Boerenmarkt. De kwaliteit van de filmpjes is matig, omdat ik materiaal heb gemaakt voor Periscope van Twitter. En dat appje zendt filmpjes uit met lage resolutie i.v.m. bandbreedte.

Filmpje 1: een eerste impressie lopend over een deel van de boerenmarkt:

Filmpje 2: het Zeedijkkoor in typische uitdossing verzorgt zang tijdens de Boerenmarkt

Filmpje 3: het totaalbedrag dat is opgebracht tijdens de Boerenmarkt wordt wereldkundig gemaakt:

.

2 gedachten over “Boerenmarkt 2015 Zunderdorp”

Reacties zijn gesloten.