Kunst in de Kerk – een impressie

Prachtige schilderijen van Coby van de Broek
Prachtige schilderijen van Coby van de Broek

Vanmorgen klokslag 10 uur gingen de deuren open voor de tentoonstelling “Zunderdorper Kunst met grote of kleine K in de kerk”. Ruim 50 Zunderdorpers (en aanverwanten) willen graag delen in hun creativiteit en talenten. Vanmorgen heb ik een kijkje genomen. Ik vind het verbluffend mooi wat ik gezien heb: schilderijen, beeldhouwwerk, verzamelingen als kerklepeltjes en een vitrinekast vol uilen, quilten, Lego, historie van het dorp, papierkunst – te veel om op te noemen. Kom vooral zelf kijken. Ook het oor wordt niet vergeten. Er zijn diverse orgelbespelingen. Dwarsfluitmuziek klinkt alsook het Zunderdorper muziekensemble BeZ zal muziek uit de opera Die Zauberflöte van Mozart verzorgen.
De kerk is verwarmd, koffie en thee staan klaar. Gezelligheid troef.

Hieronder plaats ik een drietal impressies in beeld en geluid gevolgd door een paar foto’s (scroll naar beneden). Met twee van de organisatoren, Hilda van Meerveld en Henk Breur, heb ik een kort gesprek. Ook ga ik in gesprek met Henk Hagedoorn die zich met de historie van Zunderdorp bezighoudt, vooral bewoners en hun woningen. Neem een kijkje en leuk als je reageert.

Robert-Jan van Amstel, 29 januari 2015

Gesprek met Hilda van Meerveld over het waarom van dit initiatief:

 

Gesprek met Henk Breur over zijn verzameling oude psalmboekjes:

 

Gesprek met Henk Hagedoorn over de maquette van Zunderdorp en zijn database:

 

2 gedachten over “Kunst in de Kerk – een impressie”

  1. Wat ontzettend leuk, dit is bij voorbaat al een succes!

Reacties zijn gesloten.