Grote en kleine Kunst in Zunderdorp

 

Aankondiging Kunst in Zunderdorp (klik voor vergroting)
Aankondiging Kunst in Zunderdorp

De voorbereidingen voor een speciale driedaagse in Zunderdorp (Amsterdam Landelijk Noord) zijn in volle gang. Leden van de protestantse gemeente in Zunderdorp en andere belangstellenden hebben het idee opgevat om wat te doen met de talenten en gaven van mensen in het dorp. Na een oproep te hebben geplaatst in het huis-aan-huis verspreide kerkblad Kerkklanken was het aantal reacties van zo’n 50 dorpsgenoten en gemeenteleden overtuigend genoeg om een expositie te organiseren in de Dorpskerk (Achterlaan 12). Zunderdorpers krijgen (en nemen gelukkig) de gelegenheid om van donderdag t/m zaterdag hun kunst(en) te vertonen, verzamelingen en collecties.
Ik ben vandaag wezen kijken in de kerk waar diverse vrijwilligers alles in gereedheid brengen voor de tentoonstelling overmorgen. Ook via deze weg een groot dank-je-wel voor alle inzet en enthousiasme!
Diverse mooie kunst heb ik al gezien. En dan moet de rest nog komen: schilderen, beeldhouwen, boetseren, potten bakken, tekenen, quilten, handwerken, patchwork, bloemschikken, papier vouwen, muziek, zang, fotograferen enz. Ook zijn er heel bijzondere verzamelingen, zoals de Zunderdorper uiltjes, speciale lepeltjes, Psalmboekjes uit voorgaande eeuwen, poppenhuizen en nog veel meer. Er is een doorlopende beamerpresentatie van foto’s, ook foto’s van verzamelingen die te kwetsbaar zijn om in de kerk tentoon te stellen en ook over de watersnood van 1916. Regelmatig kunt u genieten van allerlei soorten muziek, door Zunderdorpers.

Oftewel: een feest voor oog, oor, ziel en hart de komende dagen in Zunderdorp:
donderdag 29 én vrijdag 30 januari: van 10.00 uur tot 22.00 uur
zaterdag 31 januari:  van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Er is een koffiehoek waar u een heerlijk kopje koffie of thee, een frisdrankje of een glas wijn kunt drinken.
De toegang is gratis.
U kunt met eigen ogen zien waar een klein dorp groot in is.

Hartelijk welkom!

Robert-Jan van Amstel, 27 januari 2015

2 gedachten over “Grote en kleine Kunst in Zunderdorp”

Reacties zijn gesloten.