Kerstavonddienst Concertgebouw 2014

Poster gemaakt door DmB-bestuurslid Marijn
Poster gemaakt door DmB-bestuurslid Marijn. Klik erop voor een vergroting.

Zoek je op kerstavond inspiratie, bezinning, samenzang, mooie muziek, gezelschap, een prachtige ambiance, een opwarmer naar het Kerstfeest, weet je dan hartelijk welkom! Woensdag 24 december 2014, 20:00 uur, organiseert Stichting Diensten-met-Belangstellenden een kerstavonddienst. Niet zomaar ergens… De locatie is heel bijzonder en uniek: de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Thema van de kerstavonddienst: “Zin in Kerst“. We zingen traditionele en nieuwere kerstliederen. Het kerstevangelie uit de bijbel wordt gelezen (Lucas 2, vers 1 t/m 20).  De kerstboodschap en de gebeden zullen door mij worden uitgesproken. We vieren met kerst, dat God het grootste geschenk in handen geeft van mensen: zijn Zoon Jezus Christus. In Hem laat God zien en horen dat de mens van waarde is. De wereld is niet langer verloren in schuld, maar opgenomen in het visioen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Muzikale medewerking wordt verleend door koren en solisten en musici:
Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor “PRAISE HIM”
met dank aan: Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer Notter
o.l.v. Jan Quintus Zwart
Hans Voschezang, bariton
Diana Abspoel, hobo
Leon Koppelman, panfluit
Jan Lenselink, piano
Arjan Breukhoven, orgel
Jan Quintus Zwart, leiding samenzang

Rond 19:30 uur gaan de deuren van het Concertgebouw open. Iedereen die op tijd is kan gratis naar binnen. Er zijn maximaal 1933 plaatsen. In verband met de brandweervoorschriften mogen we het maximum niet overschrijden. Er zijn nevenruimten waar grote televisietoestellen staan opgesteld zijn, ook daar is capaciteit aan een maximum gesteld.
Wees dus op tijd.

Elke keer een feest om deze kerstavonddiensten mee te maken. Een Grote Zaal vol met mensen die samen zingen en samen genieten. Ik heb er zin in.
Zien we elkaar daar?  Welkom!

ds Robert-Jan van Amstel, 8 december 2014

Hieronder via YouTube een opname van de Kerstavonddienst van vorig jaar:

Martin Mans, algehele muzikale leiding
Wim Magré, orgel
Wilbert Magré, vleugel
Koren en solisten (zie YouTube voor een compleet overzicht)

Voor de aardigheid nog een paar sfeerfoto’s gemaakt door Tim Adriaanse tijdens de Kerstavonddienst 2013: