Kerstavonddienst Concertgebouw 2013

Poster Kerstavonddienst 2013“Cadeau uit de Hemel” is het thema voor de Kerstavonddienst in het Concertgebouw in Amsterdam. Een hele happening voor vele mensen voor en achter de schermen. Het bestuur van Stichting Diensten-met-Belangstellenden heeft onlangs de laatste puntjes op de i gezet: draaiboek, wie van de vrijwilligers staat waar en doet wat, ontvangst van de koren en de musici. Rond 19:30 uur gaan de deuren van het Concertgebouw open. Iedereen die op tijd is kan gratis naar binnen. Er zijn maximaal 1933 plaatsen. In verband met de brandweervoorschriften mogen we het maximum niet overschrijden. Er zijn nevenruimten waar grote televisietoestellen staan opgesteld zijn, ook daar is capaciteit aan een maximum gesteld.

Voor DmB waaraan ik sinds 2012 als predikant verbonden ben, heeft deze kerstavonddienst een extra tintje: voor de 50e keer wordt dit evenement georganiseerd in het 50jarig bestaan van DmB. We zijn daarom extra verheugd dat we dit jaar met een puike groep aan koren en musici de avond voor Kerst kunnen vieren.

De muzikale medewerking wordt verleend door:
• Mannenkoor ‘De Gouwestem’ – Waddinxveen
• The Martin Mans Formation
• Vocal Group Voice – Rotterdam
• Jacqueline Meijer – sopraan
• Wim Magré – organist
• Wilbert Magré – pianist
• Jantine Kalkman – Trompet
• Martin Mans – dirigent

Zelf spreek ik in twee korte delen het Hoge Woord uit waar ik o.a. een kerstverhaal zal vertellen over een herder die een cadeau wil geven aan de Pasgeborene. Onderweg gebeuren vreemde dingen… En natuurlijk de verkondiging dat God in Jezus Christus onder de mensen is gekomen, het Licht is gekomen, vol van goedheid en waarheid.  Een groter cadeau kunnen we ons niet voorstellen, toch?
Muzikale ingrediënten in deze dienst: veel samenzang van bekende kerstliederen (heerlijk om de Grote Zaal van het Concertgebouw gevuld te horen met zoveel zingende mensen!), mooie koorliederen, muzikaal spetterwerk en bezinnende muziek. Voor iedereen wat, als ik het zo mag uitdrukken.

Hartelijk welkom!

ds Robert-Jan van Amstel, 23 december 2013.

De poster die gemaakt is door bestuurslid Marijn, hangt pontificaal aan de muur van het Concertgebouw, zijde Van Baerlestraat. Ik heb een paar fotootjes gemaakt tijdens een papadag. Mijn kinderen konden zo zien waar hun vader straks spreekt 🙂

Een gedachte over “Kerstavonddienst Concertgebouw 2013”

  1. Annie Mulder wat een mooie uitnodiging en mooie foto's van Sim e Noa bij het Concertgebouw schreef:

    Annie Mulder, wat een mooie uu

Reacties zijn gesloten.