50jarig jubileum DmB – een bezoeker aan het woord

Diverse blogs heb ik eerder dit jaar besteed aan het jubileum van Stichting Diensten-met-Belangstellenden: 50 jaar in hartje stad mensen de mogelijkheid bieden in aanraking te komen met het rijke evangelie van Jezus Christus.
Sinds ik vader ben geworden van een tweeling niet lang na het jubileumfeest, is een aantal zaken blijven liggen, waaronder de opnames waar ik met diverse mensen in gesprek ben die zondag 17 maart 2013 het jubileumfeest opluisterden.
In de komende zomerperiode hoop ik alle opgenomen gesprekken hier op mijn blog te plaatsen alsook op de Facebookpagina van St. Diensten-met-Belangstellenden, klik hier.

Het eerste gesprekje is met dhr Senf die heel lang en heel trouw samen met zijn vrouw de DmB-diensten bezoeken. O.a. vertelt hij over hoe hij in aanraking is gekomen met DmB en wat hem op dit moment aanspreekt.

Dhr. Senf legt naast de christocentrische prediking ook nadruk op de ongebondenheid van DmB, tegelijk zijn we “gebonden in Christus”. Geen “benauwende regeltjes”, ofwel: de mens is vrij, en dat, zo concludeert Senf, “geeft een band.” En die is zeker aanwezig bij vaste bezoekers, bij jonger en bij ouder.
Iedere zondag om 19:00 uur in de Engelse Kerk in het Begijnhof nabij het Spui in het Amsterdam, dus hartje stad: goede muziek, goede preek, goede koffie en gezelligheid.

ds Robert-Jan van Amstel, 18 juli 2013

2 gedachten over “50jarig jubileum DmB – een bezoeker aan het woord”

Reacties zijn gesloten.