Muziektoverdoos – Filmmuziek tryout nr.01

Muziek (maken) is voor mij een vorm van mystieke schepping. Alleen al de combinatie van trillingen in de lucht die het menselijk oor bereikt, de geest in beweging zet waardoor de stemming van een mens kan veranderen,  ervaar ik als iets magisch. De Schepper ben ik dankbaar dat muziek de mens geschonken is. Zoals Hij juicht/jubelt in de hemel (Sefanja 3, vers 17), zo echoot dat alles in muziek.

Om muziek te horen of te maken druk je op een (bepaalde) knop van een geluidsdrager, kun je een instrument bespelen of zelf aan de gang gaan om muziek te ‘vangen’ in muzieknotatie en deze uit te voeren. Met het programma Magix Music Maker 2013 Premium heeft het arrangeren en componeren het effect van een muziektoverdoos. Diverse muziekstijlen als Rock, Country, Dance, Wereldmuziek en Filmmuziek staan tot je beschikking. In diverse soundpools zijn samples, melodieën en tig instrumenten (solo, multi en ensembles) te vinden die in een spoor gezet kunnen worden. Eindeloos zijn de mogelijkheden om toonsoorten te veranderen, ritme, klankkleur, knippen/plakken, re-arrangeren etc. Een eigen arrangement/compositie kun je zo tot leven toveren, als een doorkijkje naar je ziel.

Ik ben een liefhebber van o.a. filmmuziek. Grootheden als Hans Zimmer (Gladiator; Inception), Alan Silvestri (diverse Disney-films), John Williams (Stars Wars, Schindler’s List), Ennio Morricone (The Intouchables, div. spaghettiwesterns en thrillers), John Barry (James Bond) en Yann Tiersen (Amélie) hebben de filmmuziek op ieder eigen wijze kwalitatief naar een hoger plan getild. Van lyrisch-elegisch tot vrolijk-bombastisch weten deze componisten landschappen te schilderen, een tweede verhaal te vertellen of het filmbeeld te kruiden. Het moge duidelijk zijn, van en door hun kunsten kan ik zeer genieten en geïnspireerd raken.

Met het muziekprogramma van Magix heb ik getracht een tryout/demo te maken met de beschikbare muzieksamples om te komen tot filmmuziek van bijna vier minuten. Ik heb willen zoeken naar klankkleur, melodie en ritme waarmee ik een positieve stemming wil creëren. Vogelen met strijkers, koperblazers, houtblazers, slagwerk en de menselijke stem is een aangename bezigheid 🙂

Op de muziekcloudsite Soundcloud heb ik mijn eerste stapje, gemaakt met deze muziektoverdoos, gepost. Klik en luister 🙂

Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Robert-Jan van Amstel, 8 februari 2013

10 gedachten over “Muziektoverdoos – Filmmuziek tryout nr.01”

  1. Dus Robert-Jan nog even en jij maakt de intro voor de nieuwe miscal in Barendrecht.

  2. Echt heel knap gedaan Robert-Jan Misschien iets voor een de stile week in de toekomst om iets moois van te maken! We zijn super trots op onze dominee!

  3. Bedankt Robert Jan voor je mooie filmmuziek,ik heb er van genoten.
    groetjes Nelly

  4. Ik sta versteld Robert-Jan. Je kan in je vrije tijd zo DJ worden 😉

Reacties zijn gesloten.