Afscheid van Barendrecht (3) – Cadillac (1957)

Voorafgaand aan de afscheidsreceptie werden Mariëtte en ik zeer aangenaam verrast door een aantal leden van de eigen wijkkerkenraad Zuid-West: we mochten meerijden in een echte Cadillac uit 1957:

Cadillac uit 1957. Eigenaar: Ries Kalisvaart (foto: Leo van Wijk)

De kerkenraad weet van mijn belangstelling voor het automerk Cadillac.  Ofwel: een schot in de roos om mij en Mariëtte een ritje aan te bieden.
Ries Kalisvaart, eigenaar van deze prachtige Cadillac, heeft tijdens het rijden verteld over zijn hobby: hij verzamelt Cadillacs en hij rijdt er graag in.
In Heerjansdam hebben we zijn ‘showroom’ kunnen bekijken en Mariëtte en ik ons even laten vereeuwigen op de foto:

Mijn vrouw Mariëtte achter het stuur 🙂 (Foto: Ries Kalisvaart)

Wat een machine: het starten van de motor is al een genot voor het oor, laat staan als de motor mooi stationair snort. Het mannenhart gaat echt kloppen bij het gasgeven waardoor de auto in beweging komt. Het gevoel is heel sterk dat ik in een échte auto te zitten met een machine onder de motorkap. Het geluid van zo’n oude V8… ‘k Ben vergeten het geluid op te nemen met m’n iPhone.

We moesten wel naar terug naar Barendrecht, anders zouden we te laat zijn bij de Bethelkerk voor het afscheidsmoment. De avond begon reeds in te vallen:

We worden thuis gebracht 😉 Gerdien Pool maakt een foto op het parkeerterrein bij de Bethelkerk.

Superervaring aangeboden door mijn team van kerkenraad Zuid-West. Een dankwoord ook via deze weg.

ds Robert-Jan van Amstel, 27 september 2012

2 gedachten over “Afscheid van Barendrecht (3) – Cadillac (1957)”

  1. RJ,Het glunderen van je gezicht sprak boekdelen, leuk dat het een echte verrassing was. Ik zie uit naar zondag, wordt vast een heel mooie afscheidsdienst. Gr. Gerdien.

    1. Ha Gerdien, dank je wel voor je reactie. Ik ben ook heel benieuwd naar de afscheidsdienst. Hoe zal de gemeente in haar vel zitten, welke sfeer hangt in de kerk, hoe zal mijn preek overkomen (1000 dingen willen zeggen, toch weer anders geworden 😉 ), We zien elkaar zondag!

Reacties zijn gesloten.