Beroep uit Zunderdorp en Amsterdam

Maandagavond 23 juli jongstleden was het zover. Het proces begon eind april toen ik een telefoontje kreeg van de voorzitter van de beroepingscommissie Piet van Meerveld: “Wij hebben belangstelling voor jou”. En nu zijn twee beroepsbrieven persoonlijk overhandigd in Barendrecht. De ene door kerkenraadsvoorzitter Jan Gils namens de protestantse gemeente van Zunderdorp.
De tweede door de net genoemde Piet van Meerveld namens het bestuur van Stichting Diensten-met-Belangstellenden (DMB) te Amsterdam (*).

Een bijzondere constructie en dito combinatie. Samen dragen ze hetzelfde fundament van geloof (uit): Jezus Christus is de Redder van de wereld. En dat fundament deel ik van harte met hen.

Als fulltimer is het werk als volgt verdeeld: 50% voor de gemeente in Zunderdorp. Deze gemeenschap zal ik vooral dienen in kerkdiensten, pastoraat, groepswerk, vorming/toerusting en het gewone bestuurswerk. Via de website van de Zunderdorpse kerk is meer informatie te lezen over deze vriendelijke en warme gemeente. De andere 50% werktijd besteed ik aan stichting DMB. Deze stichting is geen kerk in de officiële zin van het woord. Kernactiviteit is het organiseren van erediensten waar op een laagdrempelige manier mensen worden uitgenodigd, of zij nu wel of niet aan een kerk zijn verbonden. Iedereen die belangstelling heeft voor het bijbelse getuigenis, voor het evangelie (de Blijde Boodschap) dat God mens werd in Jezus Christus en door de dood het nieuwe leven won, voor de ontmoeting met andere mensen; mensen die zoekende zijn naar zingeving, naar muziek die iets van de hemel weerspiegelt… Iedereen is welkom. 

Zoals de kerkorde van Protestantse Kerk in Nederland (PKN) voorschrijft, krijg ik de komende drie weken gelegenheid om mij op beide beroepen te beraden; dat laatste natuurlijk in samenspraak met mijn vrouw Mariëtte. Uiterlijk 13 augustus dien ik een antwoord te geven.
Een beraad waar nogal wat denkwerk en gebed in gaat zitten: met vreugde ben ik als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk van Barendrecht. Ik heb het goed hier en ervaar zegen in bijvoorbeeld de pastorale contacten, de kerkdiensten, het groepswerk, het teamwork met onder andere de eigen wijkkerkenraad.  Echter, met het gezamenlijk beroep vanuit Zunderdorp en Amsterdam komt naast het werk als gemeentepredikant een geheel nieuwe uitdaging als evangelisatie-predikant voor mij in beeld.
Evangelisatie zie ik als het delen met anderen wat God schenkt in alle rijkdom én kwetsbaarheid in zijn Zoon Jezus Christus. Evangelisatie is niet: “geloof wat de dominee zegt”. Maar: geloof zoals Jezus Christus geloof had en heeft in mensen. Hij brengt mensen op de been en verbindt hen aan Gods Koninkrijk, het visioen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Tot aan vandaag, tot in die nieuwe toekomst verbindt God mensen aan de rode draad die dwars door de wereldgeschiedenis gaat. En daarin wil ik op een bescheiden, ontspannen manier in delen. Samen met het bestuur van Stichting DmB voor en met iedere belangstellende.

Blikkend in de achteruitkijkspiegel en door de voorruit, hoop ik in de komende tijd de knoop door te hakken.

ds Robert-Jan van Amstel, 24 juli 2012

(*) Om het wat ingewikkelder te maken: de Protestantse Kerk Amsterdam doet eigenlijk een beroep op mij als predikant met een bijzondere opdracht en ik word ‘uitgeleend’ aan DmB. Daar bovenop zijn er ook nog allerlei verbindingen tussen Zunderdorp en DmB.

60 gedachten over “Beroep uit Zunderdorp en Amsterdam”

 1. Robert-Jan,

  Je voelt je hier gedreven,maar ook daar………..,ik denk dat dit beroep een nieuwe uitdaging voor je is.
  De keus is aan jou.
  Is dit geen roep uit de woestijn?
  Volg je hart.

  Gr.Dick Herlaar

  1. Beste Dick, dank voor je reactie. Er is zaai-zaad genoeg en ook dito grond. Dat maakt de afweging spannend en uitdagend. Ik houd je op de hoogte.

 2. Hallo Robert Jan,

  Beste Robert Jan,

  Wat een ‘overval’ is dit. Ik reageer dan ook impulsief nu en meer menselijk dan wenselijk. Dus allereerst zou ik het werkelijk een gemis voor Barendrecht vinden, maar (bijna) tegelijkertijd gun ik je persoonlijk alle goeds en dus ook deze uitdaging want zo zie je het blijkbaar.
  Ik weet ook heel zeker dat ik namens hééél veel gemeenteleden van alle leeftijden spreek en in elk geval ook namens ons gezin.

  Ik wens jullie heel veel wijsheid bij het te nemen besluit !

  Hartelijke groet,

  Arie de Groot

  1. Beste Arie, dank je wel voor je spontaan-menselijke reactie 🙂 Vanuit diverse hoeken in onze gemeente komen reacties als die van jou. Je zult begrijpen dat ik mijn overwegingen en keuze niet over één nacht ijs (midden in deze zomer ;-)) zullen gaan. Ik houd je op de hoogte en hartelijke groet ook voor je gezin.

 3. Veel wijsheid toegewenst in het nemen van de juiste beslissing.

  groetjes Ria Flaes

 4. Beste Robert-Jan,

  Gefeliciteerd met de 2 beroepingen, succes met het maken van je keuze.
  Wij, en ik denk de hele gemeente zullen je zeker gaan missen als je één van de beroepingen aanneemt.

  Hartelijke groet,
  Marius, Jeannette en Paul Hagendoorn

  1. Dank je wel, Marius, voor je reactie. Voor de duidelijkheid: de twee beroepen horen bij elkaar in één fulltime baan. Dus als ik “ja” zeg, dan doe ik dat voor beide beroepen.

 5. Beste Robert-Jan,

  Gefeliciteerd met het beroep, het geeft maar weer aan dat de boodschap verder reikt dan de gemeentegrenzen van Barendrecht. Ik wens jullie sterkte bij het maken van de juiste beslissing. Welke het ook wordt, het is altijd een goede, ook al moet je iemand teleurstellen.

  Met hartelijke groet,
  mede namens Petra, Martijn en Miranda,
  Marco Kruit

  1. Dank je wel, Marco, voor je woorden! Zeker, daarom is het verdraaide lastig om de juiste keuze te maken.
   Groeten ook aan de rest van je gezin.

 6. hallo Dominee,

  Veel succes met het maken van de keuze, ik denk dat er niet veel mensen in de barendrechtse kerken zijn die het niet jammer zouden vinden. Ik hoop dat de mensen in Zunderdorp er ook zo over gaan denken bij een dergelijke keuze.

  Dyon Bunk

 7. Robert Jan.
  Wij denken dat de grote stad een geweldige uitdaging is. Je komt daar weer van alles tegen. De kerk is in en buiten Amsterdam net overigens als in Rotterdam geen druk bezochte plaats meer. Gezocht moet gaan worden naar andere wegen en.. ik weet dat je die kent en uitprobeert. Noord is een stadsdeel dat vaak op de TV zender AT5 onderwerp van gesprek is.Wij wensen je heel veel sterkte maar durven nu al te zeggen: goede vaart.

 8. Hallo Robert Jan,

  Heel veel succes en sterkte gewenst bij het maken van deze lastige keuze. Ik snap dat het een geweldige kans en/of uitdaging is die ik, als ik het verhaal zo lees, heel goed bij je vind passen.
  Ik zou het een groot gemis voor Barendrecht vinden, maar gun je deze geweldige kans uiteraard van harte!

  Nogmaals succes met deze lastige beslissing!

  Daan Grashoff

  1. Ha Daan, erg leuk dat je reageert. Inderdaad, wat je zegt, een lastige keuze. Ik waardeer het zeer dat je je verdiept hebt in de materie. De komende tijd heb ik nodig om tot een afgewogen oordeel te komen. Dank voor het meedenken.

 9. Voor alle lieve mensen in Barendrecht,
  Is Amsterdam een woestijn? Misschien wel, maar weet je wat zo mooi is dat er in een woestijn altijd oases zijn. Eén van die oases is de Engelse Kerk op het Begijnhof, midden in het hartje van de stad. Iedere zondagavond om 19.00 uur komen daar mensen ‘verkwikken en laven’, dat is hemels! Geloven jullie het niet – kom een keer langs, want zover is Amsterdam nou ook niet. Wij ’trekken’ aan Ds. Robert Jan, maar roepen doet Iemand anders.
  Vrede en alle goeds voor u allen!
  Piet van Meerveld
  http://www.dmbamsterdam.nl

 10. Hallo Robert Jan
  Net als alle anderen wens ik jullie veel wijsheid toe in het nemen van een beslissing, zal niet makkelijk zijn, maar wel boeiend om te denken aan een nieuwe fase in jullie leven.
  Doe Mariëtte de groeten van mij

  Marjon Appelo

  1. Beste Marjon, inderdaad boeiend en tegelijkertijd zeer complex… Dank je wel voor je reactie. En Mariëtte zal ik zeker de groeten doen.

 11. Beste RJ
  Heel veel wijsheid gewenst bij alle overwegingen. Vaya con Dios.
  Onze gebeden vergezellen jou en Mariëtte.
  Ria & Gert.

 12. Hallo Robert Jan,

  Natuurlijk wensen ook wij je wijsheid bij het nemen van je beslissing.
  Maar niets menselijks is ons vreemd, dus stiekem….
  Maar hoe dan ook hopen we dat je de beslissing neemt, waar jullie je goed bij voelen!

  Sterkte met de beslissing.

  Hans en Nelleke Bunk

  1. Ik moest even lachen bij “niets menselijks is ons vreemd”, dat herken ik wel namelijk 🙂 Ik heb tot 13.8 de tijd om te reageren. Jullie vernemen wel welk besluit ik uiteindelijk heb genomen.

   1. Robert
    Jan:ik heb gisteravond ,mede namens Anneke een reactie gestuurd maar zie hem nergens meer.Waarschijnlijk heeft de techniek mij in “haar”greep gehad.De grote stad laat je niet los en dat begrijpen wij volkomen.Noord is een moeilijk gebied want dat zie ik vaak omdat ik iedere avond naar AT 5 kijk.Die andere 50% is natuurlijk helemaal geweldig.Ik heb tegen John gezegd, dat jij iets gaat doen waardoor Ds.Heule bij ons op Zuid zo bekend is geworden.Via de meest moderne middelen en het oude vertrouwde Woord de Boodschap overbrengen.
    Elke beslissing is natuurlijk moeilijk maar je zegt niet: ik zou het willen en dan nee.
    Toch heel veel sterkte

 13. Nu het beroep is uitgebracht wensen Petra & ik jullie God’s wijsheid toe in deze moeilijke beslissing. Hoezeer wij het ook zouden betreuren, als dit je bestemming is zou het ‘zonde’ zijn (je doel missen) als je hier niet op ingaat. Evangelisatie heeft je hart immers en in Barendrecht hebben ze dit woord helaas al lang geleden afgeschaft (sinds Sipke vd Land bijv. in de jaren 70,80). Overigens zijn wij het helemaal eens met jouw definitie van ‘evangelisatie’;God door zijn zoon Jezus dichtbij de mensen brengen met alle middelen die deze tijd geeft; een hartverwarmende zaak, dat alle aandacht zou moeten krijgen in de Barendrechtse kerken!

  1. wat een “heerlijke “reactie van mensen die oog hebben voor de realiteit.Wij reageren uit Lombardijen en de zaken die daar spelen zijn er ook vast in Barendrecht.Sluit de ogen daar niet voor. Tegenwoordig heet het kerkelijk buurtwerk.Een opdracht met een missie.Robert Jan gaat die missie in Amsterdam proberen handen en voeten te geven

  2. Wat een mooi en persoonlijk antwoord van jullie! Jullie leggen een bijzonder accent: “zonde is je doel missen”. Het werk in Amsterdam/Zunderdorp heeft een paar inspirerende doelen voor de komende tijd. Kunnen jullie je voorstellen dat ik nu aan het denken ben over welke doelen ik (reeds) bereikt heb in Barendrecht. Zouden jullie er één weten, dan heb ik dat doel in ieder geval niet gemist 😉

   1. Eén doel die je hier bereikt hebt kan ik je vast noemen: “mensen aan het denken zetten” over de roepstem van God om Hem na te volgen, zoals je vanmorgen ook weer gepassioneerd naar voren bracht, geïnspireerd door de Openbaringen van Johannes de Doper zelf. Bedankt, ik kan deze week weer gezegend in!

 14. Heel veel sterkte gewenst bij het maken van een goede keuze. Groeten

  1. Dank je wel! Ik heb nog even de tijd, ook al denk ik dat een direct familielid van jou liefst gisteren het voor hem verlossende antwoord zou hebben willen horen 😉
   Ik houd je op de hoogte.

 15. Wat een mooie inspirerende uitdaging, die je niet elke dag zal krijgen.
  Maar wat zullen we je missen !
  Groeten van Elly en Jan van der Pas

  1. Dank jullie wel voor jullie reactie. Zeker, deze uitdaging is uniek. Daarom is het maken van de afwegingen zo ingewikkeld.

 16. Dag goede vriend,

  Ja, wat moet ik (wat moeten WIJ, Bep en ik dus, dáár nou op zeggen.
  Eigenlijk niet zo veel, want op het moment dat je in Barendrecht werd beroepen was mijn kreet al….”Nou, dat is dan voor vier jaartjes, en dan is er wel de een of andere gemeenschap die hem weer wegkaapt. Langer dan vier jaar in Barendrechtse dreven ? Kun je gewoon schudden. ”

  Een mooi aanbod ligt op je bureau. Zeker weten. En toch…….een jaartje erbij in B. om af te maken waar je mee bezig bent zou niet verkeerd zijn.

  Zeg je “JA”, dan rekenen we er wel op dat Mariette en jij nog een keertje afscheid-komen-eten bij ons. Dat hoort gewoon thuis in de reeks Beilen-R’dam-Lombardijen-Barendrecht.

  Sterkte voor jullie beiden wanneer er het moment is waarop jullie de bijl boven de knoop moeten houden. Laat het neerkomen van het ding resulteren in de goede beslissing.

  Hans en Bep Oorebeek.

 17. Marjoan en ik wensen jullie wijsheid. Ook voor Mariëtte is er een beslissingsmoment voor haar eigen werk. Jij hevt als predikant in ons gezin en in mijn persoon veel teweeg gebracht waarvan ik niet minder ben geworden. We hoeven op deze plaats niet uit te leggen welke plaats je inneemt in ons hart. Een afscheid zal ik in tranen accepteren. We wensen je Gods zegen in wat je ook beslist want we weten inmiddels dat bij jou niet de carriere van ene RJvanA op de voorgrond staat, maar hetherstel van de band en de vreugde met God die een open oor, hart en oog kan geven. Mocht je ons verlaten: ga met God, we zullen je met veel ontroering uitzwaaien.

  1. Dag goede vriend,

   Het was geen verrassing toen Bep in het oor werd gefluisterd dat er een beroep aan zat te komen. Gewoon de uitkomst van een voorspelling die zei :”Hardstikke fijn dat Barendrecht een JA krijgt te horen. Laat men er wel rekening mee houden dat het > KOM OVER EN HELP ONS < opgloeien gaat zodra de standaard van vier jaar bereikt is."
   Blij ? Voor jou wel, voor ons niet. We hadden graag gezien dat het bouwen na een tast-en zoekperiode van pakweg zo'n anderhalf jaar niet eerder zou eindigen dan nadat er een afrondend dak op de vier gemetselde muren geplaatst zou zijn. Om maar gewoon eerlijk te zijn, van de van je eigen hand verschenen omschrijving van het nieuw gebodene straalt iets af wat het aanbrengen van dat dak zo goed als zeker niet realiseerbaar maakt.
   In elk geval……..sterkte voor Mariette en jou bij de te nemen eindbeslissing.
   En mocht het een JA worden voor de provincie Noord-Holland, dan rekenen Bep en ik er wel op dat jullie nog bij ons langs komen voor een afscheidsetentje.

   1. Ha Hans en Bep, gisteren is het officieel bekend gemaakt via de afkondigingen, officieus waren jullie reeds ingelicht 😉 Een huis bouw ik niet alleen, dat is teamwork. Mocht ik het beroep aannemen, dan weet ik zeker dat anderen het werk verder zullen brengen.
    Een etentje is natuurlijk altijd gezellig :-))
    Hartelijke groet van Mariëtte en mij.

  2. @Marjoan en Hans: Jullie hartverwarmende woorden, bijzonder. Bepaalde afdrukken in het hart gaan een levenlang mee… Dank jullie wel!

 18. De woorden van Hans Onderwater zijn mij uit het hart gegerepen: ook voor ons en ons gezin beteken je zo veel en zijn er nog zoveel dingen nog niet af. Maar goed, als je geroepen wordt, dan moet je volgen, zo gebeurde het al heel lang geleden aan het meer van Galilea…. Laat je leiden door de Geest, zo zou het moeten zijn.
  Toch, stiekem……………

  1. Ha Derk, dank voor het delen van je gedachten. Ik ben het met je eens, zoveel dingen zijn nog niet af. Maar zou dat over een paar jaar wel zo zijn? Het werk in de Wijngaard van de Heer heeft altijd weer nieuwe uitdagingen 😉

   1. Beste, beste Robert Jan,
    Nu de kogel dan toch door de kerk is, kan ik jullie niet anders dan enorm veel succes wensen in jullie nieuwe roeping, hoewel ik als rechtgeaard Rotterdammer niet zo goed begrijp waarom het perse 020 moest worden (geintje!). Je hebt natuurlijk gelijk als je zegt dat het werk nooit gereed komt: als dat wel zo zou zijn, dan zijn de visioenen van Johannes waarheid geworden, dan staat de tent van God hier in het Park Lagewei! Ik wens jullie, ook namens Corrie een goede vangst als vissers van de Heer. We zien elkaar gauw!

 19. Hoi Farao, eh ik bedoel natuurlijk Robert-Jan,
  Ook wij wensen je veel succes met het maken van de juiste keuze. Al moet gezegd worden dat wij het erg jammer zullen vinden als je ons gaat verlaten. Maar in Zunderdorp ligt ook je hart. Lastig lastig. Gods zegen toegewenst in het maken van je keuze. Hartelijke groeten van
  Marco, Els, Judith en Tim.

  1. De schmink is er al een tijdje af, Marco 😉
   Dank voor de reactie namens je gezin. ik heb nog even tijd om de beslissing te maken.

 20. Beste Robert-Jan
  Gefeliciteerd met het beroep en we wensen jullie sterkte bij het maken van de juiste keuze.
  Hier zullen we je missen, maar we gunnen ook de gemeenten in Noord-Holland, wat wij hier ervaren hebben, zoals je vanuit je hart Gods Woord verkondigde!
  Wij wensen jullie Gods Zegen!
  Hartelijke groet
  Ria en Arie Stolk

  1. Beste Arie en Ria, mijn waardering voor jullie reactie. Zoals jullie wellicht hebben kunnen zien bij de andere reacties, is er veel voor te zeggen hier in Barendrecht de gemeente te dienen. Tegelijk is de roepstem vanuit het Amsterdamse goed hoorbaar voor mij en Mariëtte.

 21. Beste Robert-Jan
  Na de inspirerende dienst van vanmorgen, waarin je ons weer flink aan het denken hebt gezet, is het nog moeilijker te beseffen, dat je ons misschien gaat verlaten. We willen je nog helemaal niet kwijt, maar beseffen dat je verder wilt en dat een nieuwe uitdaging lonkt. Als je nadenkt over een doel dat je hier in Barendrecht hebt bereikt, denken wij, dat je heel wat mensen hebt wakker geschud en dat er meer gesproken kan worden over wat we nu echt geloven. We wensen jou en Mariëtte veel sterkte met alle afwegingen en bidden voor jullie om een wijs besluit. Fijn weekend volgende week in Dillingen. We hebben al een afspraak staan, anders kwamen we ook!
  Warme groet,
  Ineke en Maarten

  1. Dank jullie wel dat jullie een antwoord hebben willen geven op mijn eerder gestelde vraag over het doel/de doelen die ik reeds bereikt heb. Het wakker schudden is wat mij betreft aan de Heilige Geest, zelf ben ik een bescheiden instrument.
   Leuk dat jullie nog even refereren aan Dillingen! Ik heb er zin in. We zien elkaar wel elders.
   Hartelijke groet van Robert-Jan

 22. Beste Robert-Jan,

  Hartje Amsterdam, net als Majoor Bosschardt deed, evangeliseren.
  En daarnaast in een boerendorp predikant zijn.
  Prachtige uitdagingen.
  Sterkte met het maken van jullie keuze. Het zal voor ons heel jammer zijn,als je ons verlaat, maar Zunderdorp zal heel blij zijn.
  Succes en groeten,
  Riens Onnink

  1. Het is inderdaad een bijzondere combi: dorpsdominee en evangelisatie-predikant in de grote stad. Je kent me al wat langer dan vandaag, dus je weet inmiddels hoe aanlokkelijk het is dit beroep aan te nemen. Tegelijk hoor ik de roepstem hier in onze ‘gelederen’. De afwegingen maken vind ik een klus, net als het verzetten van bergen.
   Groetjes ook voor je gezin.

 23. Dag Robert-Jan en Mariette, wat geweldig dat jullie ja hebben gezegd, ik verheug mij erop om julie weer te ontmoeten in Zunderdorp en ik hoop op
  een zegenrijke samenwerking, groet Oepke Dijkstra, ouderling te Zunderdorp

  1. Ja, Kees, dat mijn “Ja” is echt “ja” 😉 De officiele, door mij ondertekende formulieren zijn nu bij de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk Amsterdam, de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Zunderdorp en het bestuur van Stichting Diensten-met-Belangstellenden. En ook op Teletekst p.343 heeft het bericht van aanneming van beroep gestaan. Dus het “Ja” is echt “ja”.
   P.s. ik geniet van je mooie opmerkingen in mijn TL op FB!

 24. Ken je Radio Bloemendaal? op woensdag was tot voor kort ook via grootnieuwsradio een doordeweekse dienst te beluisteren. toen ik net je blog las, moest ik daaraan denken. Lijken die diensten daarop of worden ze alleen op zondag georganiseerd? in ieder geval een hele nieuwe en mooie uitdaging, voor ons echt jammer dat je weggaat…
  Groetjes, Eline

  1. Beste Eline, ik ken inderdaad Radio Bloemendaal. Als ik het goed heb, worden de Alledag-diensten iedere woensdagmiddag nog steeds uitgezonden. Ik word verbonden aan de Stichting Diensten-met-Belangstellenden en die houden iedere zondagavond inloop-kerkdiensten. Ofwel: er is geen vaste gemeente. Iedere zondag opnieuw zijn belangstellenden welkom om samen te vieren en te ontdekken wie Jezus is en wat Hij voor ons gedaan heeft. Dat probeer ik op een eigentijdse manier te doen samen met het DmB-bestuur. Ik word dus evangelisatie-predikant in Amsterdam-Centrum. Ik moet er nog steeds aan wennen…

 25. Beste Robert-Jan en Mariette,

  Tsjonge, dat is wat. Van harte gefeliciteerd met jullie keuze, ik weet zeker dat je er beiden zin in hebt. Hopelijk wil je ons in Barendrecht nog veel vertellen, inspiratie geven en leren voordat jullie vertrekken. Succes met alle voorbereidingen.

  Groeten, Riens

  1. Ha Riens, dank je wel! Met de eigen kerkenraad gaan we bekijken welk tijdspad we gaan en ook wanneer ik met Mariëtte afscheid neem van onze gemeente hier. In ieder geval hoop ik nog een paar keer voor te kunnen gaan in Barendrecht-Dorp. We zien elkaar weer!

 26. Robert-Jan en Mariette,

  Zondag hoorden we -na onze vakantie- van jullie keuze voor Amsterdam. Allereerst gefeliciteerd. Een mooie nieuwe uitdaging en een kans die niet zo heel vaak voorbij zal komen. Wel gaat het ons erg aan het hart dat jullie gaan vertrekken. Het zij jullie gegund om deze kans te grijpen, maar ook hier hadden we graag nog geprofiteerd en genoten van je aanstekend enthousiasme, echtheid en je herderlijke capaciteiten, Robert Jan. Toen we elkaar ruim vier jaar geleden ontmoetten rondom je beroep naar Barendrecht wist ik wel dat jullie hier geen 10 of 15 jaar zouden zijn, maar ik had gehoopt op een jaartje of zes. Het is wat minder geworden, maar de indruk en impact is onuitwisbaar. Wij gaan met die bagage ook door.

  Marjolein en Ton

 27. Jullie felicitaties aanvaard ik met dank. Ik vind het bijzonder te lezen hoe jullie tegen mijn functioneren aankijken, wat een mooi compliment! Zelf hadden Mariëtte en ik ook gedacht bij het aannemen van het beroep uit Barendrecht dat we hier minimaal 6 tot 8 jaar zouden zijn ivm de grootte en de vele kwaliteiten van de gemeente. Dat Zunderdorp/Stichting DmB langs zouden komen, dat had ik niet eerder kunnen bevroeden. De uitdaging die Z/DmB mij bieden is een geschenk vanuit de hemel en een uitgelezen mogelijkheid om mij verder te bekwamen in het hedendaags brengen van het Evangelie.
  Ik hoop van harte dat wat ik hier gezaaid heb in de Barendrechtse grond, dat zat verder mag wortelen in de gemeente. De persoonlijke contacten met jullie hebben we als zeer waardevol ervaren. Dank!
  We zien elkaar nog 😉

Reacties zijn gesloten.