Bethelbazar 2012 (dag 2)

€16.300: wat een prachtige opbrengst na twee dagen Bethelbazar op het parkeerterrein bij de Bethelkerk.  Vrijdagavond was er veel belangstelling en ook op de zaterdag hebben mensen zich kunnen laven aan het vele in de diverse kraampjes, tafels en ’s avonds bij het Rad van Avontuur.  Een grote groep vrijwilligers heeft met overgave en enthousiasme de bazar voorbereid en uitgevoerd. En dat alles tot een mooi einde gebracht. Geweldig dat op deze manier drie diaconale doelen ondersteund kunnen worden.

Gisteren heb ik de gelegenheid genomen om een paar vrijwilligers en de koster te interviewen. Hieronder het resultaat in een 13tal filmpjes dat ik met mijn iPhone 4 heb gemaakt, behalve de laatste waar ik zelf ben geïnterviewd.
Mooi om te zien welke persoonlijke drijfveren de vrijwilligers hebben om aan de Bethelbazar deel te nemen.

ds R.J. van Amstel, 13 mei 2012

Het eerste, korte interview is met Greetje Tromp:


Het tweede gesprek met Jannie van Zessen:


Een paar kinderen heb ik even voor de cameralens kunnen krijgen, Tim en Judith van Leeuwen:


Twee zeer bezige heren heb ik even kunnen spreken, Huib van Zessen (secretaris van de Bethelbazarcie) en Arie Nootenboom (zijn 26e editie!):


Een in de kerk steeds meer zeldzaam fenomeen, onze fulltime werkende koster Wout Pol aan het woord:”


Nelleke Yakubu-Jackson is één van de trekkers van het Project Share in Ghana. Zij is in Nederland en ik wilde graag van de gelegenheid gebruik maken om van haar te horen wat Project Share inhoudt:


Meerdere leden uit één gezin zetten hun schouders onder het welslagen van de Bethelbazar, vader Hans en zoon Dyon Bunk:


Naast boeken, curiosa, speelgoed, kunstwerken, spullen voor huis en tuin, is er een grote hoek ingericht voor technische spullen en muziek. Piet van Hartingsveldt, Rinus Los en Wim de Roon staan me even te woord:


Divertiment was ook aanwezig. O.a. een djembeh-groep met “basic instruments” bespeeld door Barendrechters luisterde boel ritmisch en bij vlagen opzwepend op:


Naast spullen van mensen uit Barendrecht, hebben ook diverse bedrijven de Bethelbazar gesponsord. Van een tuinder diverse groentes en fruit die hier worden verkocht door fam. Van der Pols:


De inwendige mens werd ook niet vergeten, o.a. vers gebakken poffertjes en warme knakworsten vonden gretig aftrek bij het bazarpubliek. Ik spreek met Marianne Onnink en haar dochter Eva.


Hier spreek ik met Marianne van Hartingsveldt die de PR doet voor de Bethelbazar; Leo van Wijk (ouderling wijk Zuid-West) en Kees Vos vertellen over hun bijdragen aan de bazar:


Diezelfde Leo van Wijk vond het wel aardig om ook mij te interviewen: “Wie is die man achter de camera? Wat vindt onze predikant van dit hele gebeuren?” Waarvan akte: