Bethelbazar 2012

Impressie Bethelbazar 2012De Bethelbazar 2012 hier is echt begonnen. Op het parkeerterrein naast de Bethelkerk in Barendrecht staan diverse kraampjes met van alles en nog wat. Vele vrijwilligers hebben uren werk verzet om alles in te zamelen. Vandaag hebben ze de spullen, curiosa, meubels, boeken, planten, groente & fruit etc etc. een plek gegeven.

Dit jaar heeft de Bethelbazarcommissie drie doelen uitgekozen:
> Het eerste doel is het wijkpastoraat het oude Noorden (Rotterdam). Het oude Noorden is een wijk met  veel problemen. Er zijn 71 geregisteerde nationaliteiten, veel werkeloosheid en al dan niet verborgen armoede. In deze turbulente wijk is een inloophuis van het wijkpastoraat een veilige haven.
> Het tweede doel is Stichting Weeshuizen Belarus in Wit Rusland. Dit project ondersteunt kinderen met een verstandelijke achterstand in weeshuizen in de buurt van Minsk. Tot voor kort werden deze kinderen weggestopt en daardoor konden ze niks. Nu heeft de stichting Belarus aangetoond dat ze met begeleiding zelfstandig kunnen wonen.
> Het derde doel is Project Share in Ghana. Project Share helpt moeders bij de verzorging van de kinderen. Vaak zijn de jonge kinderen ondervoed door verkeerde en/of eenzijdige voeding.

Op Youtube heb ik een filmpje geplaatst waarop te zien is hoe de eerste enthousiastelingen klokslag 19:00 uur het terrein betreden. Sommigen hebben zich blijkbaar goed voorbereid en hebben de diverse krenten in de bazarpap gezien.

En soms zijn er van die filmfragmenten die je onbedoeld maakt. Terwijl ik een sfeerimpressie wil filmen komt één van de organisatoren Huib van Zessen in beeld:

De zon breekt dan net door en hij zegt: “Het zonnetje! Wat wil je nog meer in het leven?”
Ik stamel “Ja eh” Welk antwoord zou ik verder gegeven hebben, denk je?
Reacties zie ik graag tegemoet 😉

Hoe het ook zij, de vele vrijwilligers voor en achter de schermen ben ik zeer dankbaar voor al hun inzet, energie en enthousiasme. Ook dit is een vorm van gemeente-zijn, actief in de samenleving, diaconaal betrokken zijn in eigen land en daarbuiten, geïnspireerd door het evangelie van Jezus Christus. Top!

ds Robert-Jan van Amstel, 11 mei 2012

P.s. zaterdag (tevens laatste dag) 12 mei vanaf 10:00 uur is de Bethelbazar weer toegankelijk. Rond 22:30 uur wordt de totale opbrengst bekend gemaakt in de grote bijzaal van de Bethelkerk.