Twitterdienst 25 maart 2012

A.s. zondag 25 maart, de vijfde zondag in de Veertigdagentijd, organiseer ik om 10:00 uur met een aantal techneuten in de Triomfatorkerk (Gebroken Meeldijk 150, Barendrecht) een twitterdienst. Niet als eerste, want diverse kerkgemeenschappen elders in den lande hebben dergelijke diensten georganiseerd. Ik vond het tijd worden om in Barendrecht een twitterdienst te organiseren en het kerkbestuur is daarmee van harte akkoord gegaan.
In zo’n kerkdienst kunnen mensen die meer of minder vertrouwd zijn met Twitter, als één van veelgebruikte social media, volop reageren en meedoen.
Op de beamer zal een zogenoemde ‘twitterfontein’ (zie www.twitterfountain.com) worden getoond waar de door jullie verzonden tweets met een bepaalde hashtag (#) zichtbaar worden gemaakt. Mocht je geen twitter-account hebben, dan is het mogelijk om een berichtje te sturen naar een 06-nummer dat, net als de hashtag #, zondagmorgen bekend wordt gemaakt. Via het account @triomfatorkerk wordt de tekst dan ‘gebeamd’ op de twitterfontein.
Om te voorkomen dat er ongewenste berichten verschijnen, wordt er actief gefilterd door één van de medewerkers.

Graag nodig ik jong(er) en oud(er) om hun mobiele telefoon/smartphone/tablet/iPad/laptop etc (liefst opgeladen) mee te nemen waarmee getwitterd kan worden. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van het GSM/3G-netwerk. Ook zullen de mogelijkheden bekeken worden om wifi aan te bieden.
En ook als u niet vertrouwd bent met sociale media als Twitter of Facebook, dan denk ik dat de interactie tijdens de eredienst boeiend en leerzaam genoeg is. En wellicht is het een idee om een vriend/in, schoolgenoot, collega, familielid etc mee te nemen?

We lezen uit de Bijbel volgens het rooster in deze Veertigdagentijdperiode van toeleven naar Pasen uit het Oude Testament: Ezechiël 33, vers 7 t/m 11. Uit het Nieuwe Testament lezen we Johannes 12, vers 20 t/m 26 en vers 32. Op deze laatste tekst zal in de korte prediking vooral het accent liggen. Wat ik vooral beoog is een dialoog tussen bijbeltekst en wat er getwitterd wordt.
Thema van deze twitterdienst: “Wat is nou echt belangrijk in jouw leven?”

Wees hartelijk welkom!

ds Robert-Jan van Amstel
Twitter: @eudokia

P.s. Vanavond in het radioprogramma “Hart voor Barendrecht” op de lokale zender ExxactFM (met live-stream) is er een kort interview te beluisteren over de Twitterdienst. Zie hier voor meer informatie.
Voor de niet-ingekorte versie van het interview, luister hier: Hart voor Barendrecht – Interview 21.3.2012 over Twitterdienst 25.3.2012
P.s.2 In het huis-aan-huis-blad “De Weekkrant / Het Zuiden” editie Barendrecht wo.21.3.2012 is een interview gepubliceerd: http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/ZDB/20120321/ZBR_ZDB-1-05_120321_1.pdf
P.s.3 Vergeet niet de klok een uur te verzetten tijdens de nacht van zaterdag op zondag! De zomertijd begint, dus de klok een uur vooruit 🙂

3 gedachten over “Twitterdienst 25 maart 2012”

  1. Dank je wel voor je reactie, waarde collega 🙂 Goed dat je dat vraagt: via kerkomroep.nl kunnen mensen meeluisteren via internet. Dus ook van buitenaf kunnen twitteraars meedoen met de dienst.
    Doe je mee?

  2. Ik wens jullie veel plezier. Ik zal niet bij jullie zijn, maar ik zal wel met jullie bidden, zingen, lachen en natuurlijk twitteren. Gods zegen, Jezus’ voorbeeld en natuurlijk de Geest die jullie vrede naar ons toe zal blazen via twitter, door de kerkmuren heen. Een mooie dienst toegewenst.

Reacties zijn gesloten.